רוטב צימיצורי

  • פטרוזילה- 3 חבילות
  • שום טרי-1 ראש
  • בצל-3 יח'
  • פלפל גמבה אדום-1 יח'

אופן ההכנה:

קוצצים דק דק את כל המרכיבים ,
לאחר מכן מערבבים הכל ומוסיפים את השמן+מלח+חומץ לפי הצורך עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
הצ'ימיצ'ורי טעים יותר יום אחרי ויכול להחזיק עד חודש אם מאחסנים נכון ובקירור

רוטב מיוחד לפרגיות/עוף

  • לימון סחוט-1 כוס
  • רוטב סויה-1/2 כוס
  • שמן -1 כוס
  • סוכר-1/4 כוס

אופן ההכנה:

לסחוט כוס לימונים ,
להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב היטב.
לשמור בקירור.

קרפצ'יו פילה בקר מיוחד

  • פילה בקר נא-100 גרם
  • פטרוזילה- 5 גבעולים
  • שום- 3 שיני שום
  • חצי פלפל חריף (לפי הטעם אם רוצים יותר חריף אז פלפל שלם)

 אופן ההכנה:

לפרוס דק את פילה הבקר כנגד כיוון הסיבים.
משטחים על צלחת להגשה, מצפים בשמן זית.
קוצצים דק פטרוזיליה , פלפל חריף.
לסחוט מעל עגבניה ושום ומפזרים מעל.
לאחר מכן מפזרים מעל את החומץ בלסמי,
מלח גס ופלפל ומגישים קר.
ניתן לאכול עם צנימים או קרקרים.

כרעיים עוף
בלימון על האש

  • 4 כרעיים שלמים
  • מלח גס-קורט לפי הטעם
  • פלפל שחור גס-קורט לפי הטעם
  • פלפל שטה/צ'ילי גרוס-קורט לפי הטעם

אופן ההכנה:

במגש לערבב את כל החומרים ביחד ולהשרות את הכרעיים לפחות שעה וחצי לפי הצלייה.
להניח על הגריל בגובה של 20 סמ' מהגחלים ולצרוב לאט לאט מכל הצדדים במשך שעה ורבע

סטייק פילה
ברוטב אגסים מתקתק

  • פילה-פרוסות לפי מס' הסועדים
  • חומץ- 2 כפיות
  • יין אדום- 1/2 כוס
  • סים-2 יח' קלופים חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:

לבשל בסיר את הסוכר עד שיהפוך לקרמל,
|להוסיף את האגס החתוך לקוביות ולבשל עד שמתרכך .
לאחר מכן להוסיף את הציפורן, חומץ,יין וציר בקר או מים ולבשל עד שהרוטב מסמיך.
אופן הכנת הפילה:
למרוח שמן זית ולתבלן את הפילה עם מלח ופלפל ולצרוב מכל הצדדים במחבת.
כשהפילה מוכן יש להניח בצלחת הגשה ולפזר מעליו את רוטב האגסים.
בתיאבון

צלעות ספריבס טלה
ברוטב מתוק (5 סועדים)

  • צלעות ספריבס שלמות (2 פלטות ) 18
  • דבש - חצי כוס
  • סילאן - חצי כוס
  • סויה - רבע כוס

אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי ההשרייה בתבנית גדולה ולהכניס את הצלעות להשרייה למשך שעה לפחות.
לחמם תנור על 180 ולהכניס את הצלעות בלבד למשך חצי שעה כל צד.
לאחר שעה פורסים את צלעות הספריבס ומכניסים אחד אחד לתערובת ההשרייה, מטבילים מכל הצדדים.
להכניס עם הרוטב לתנור למשך 40 דק כך שלאחר 20 דק יש להפוך מידי פעם את הצלעות להשחמה.
הבשר מוכן כאשר מושחם מכל הצדדים.
בתיאבון